FORTİFLORA PLUS İLE PROBİYOTİK ŞİMDİ PREBİYOTİK İLE GÜÇLENDİRİLDİ
No votes yet

FORTİFLORA PLUS İLE PROBİYOTİK ŞİMDİ PREBİYOTİK İLE GÜÇLENDİRİLDİ

Evcil hayvanınızın uzun süreli sağlığının destekleyecek sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunun korunmasına yardımcı olmak için probiyotik ve prebiyotik kanıtlanmış ikili etki sunar.


FortiFlora Plus, sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunun ve genel sağlığın uzun vadede korunması için geliştirildi. Nestlé Purina PetCare, yararlı bakterilerin büyümesini uyaracak seviyede prebiyotik lif (Psilyum) ve faydalı özellikleri bulunan laktik asit bakterilerini (Enterococcus faecium SF68) kullanmayı seçmiştir. 


Bu özellikler; hem evcil hayvanlarda hem de insanlarda güvenli olması, gelişebilmesi ve gastrointestinal sistemde geçici olarak kolonize olabilmesi şeklinde sıralanabilir. SF68'in tescilli bir mikrokapsülasyonu vardır, böylece canlı olarak bağırsağa ulaşabilir, ardından Lactobacilli ve Bifidobacterium gibi yararlı bakterilerin büyümesini teşvik eder. Escherichia coli ve Clostridium perfringens gibi potansiyel olarak patojenik bakterilerin büyümesini engeller. Ayrıca laktik asit ve bakterisidal benzeri maddeler (bakteriyosinler) üreterek antibiyotik tedavisi sırasında florayı destekler.


Psyllium, Enterococcus faecium SF68 için optimal bir prebiyotiktir. Bağırsakta fermente edildiğinde, kısa zincirli yağ asitlerinin üretimi, gastrointestinal sistemin pH'ını düşürmek ve güçlü bir bağışıklık sistemini desteklemek gibi faydaları bulunur, böylece Fortiflora PLUS:

  • Yararlı bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını sağlar.
  • Sağlıklı bir mikrobiyomu destekler.
  • Su tutma kapasitesi sayesinde dışkı kıvamını artırır.
  • Bağırsak hareketliliğini ve bağırsak geçişini düzenlemeye yardımcı olur.
  • Dışkı geçişini ve dışkılamayı kolaylaştırır.
  • Köpeklerde şişkinliği azaltır: Psyllium orta derecede fermente edilebilirliğe sahiptir, bu da diğer lif türlerine kıyasla bağırsakta daha az gaz üretimi anlamına gelir.